Geri Dön   Amaney.com > Hobiler ve İlgi Alanları > Yabancı Diziler > Lost

Lost'un 5. sezonu bu akşam başlıyor

Lost bölümündeki Lost'un 5. sezonu bu akşam başlıyor başlıklı konuya bakıyorsunuz; Sen sor, ben cevaplarım hepsini. Lost üzerine acayip bir beyin fırtınasından çıktım az önce...

Yeni Konu Aç Cevapla
Yayınlayan: HeLLBoy | Gösterim: 621 | Cevap: 18  
LinkBack Konu Seçenekleri Konu Görünümü

Eski 24.01.2009, 23:27               #11
Adminiskraker
Üyenin avatarı (HeLLBoy)
Bilgiler
 İsim: Levent
 Teşekkür: 2687
 Üye No: 2
Sen sor, ben cevaplarım hepsini. Lost üzerine acayip bir beyin fırtınasından çıktım az önce

Eski 25.01.2009, 02:17               #12
Super Traktör
Üyenin avatarı (korrsan)
Bilgiler
 İsim: Berker
 Teşekkür: 300
 Üye No: 6158
Ve paranoya başladı...

Eski 25.01.2009, 08:21               #13
Red
lıl|ı|ıılı|l|lıı|ı|
Üyenin avatarı (Red)
Bilgiler
 Teşekkür: 327
 Üye No: 733

Warning! Fena Halde Spoiler içerir!

DR. MARVIN CANDLE

• Önceki sezonlarda sadece film üzerinden gördüğümüz Dokturumuzun ilk defa film dışındaki hayatından kesitler izledik. Diğerleri’nin köyünde eşi ve çocuğuyla birlikte hayatını sürdürüyordu.
  • Marvin Candle’ın, Arrow(”ok”) ambarı için çektiği oryantasyon filminde üzerinde Swan(”İnci”) istasyonunun sembolü vardı.
  • Oryantasyon filminin çekildiği yer aslında daha evvelden Jack’in esir tutulduğu yer olan “recreation” odasıydı. Odada olan eşyalar da buranın Dr. Marvin Candle’ın çalışma ofisi olduğunun göstergesiydi.
  • Dokturun, tavır ve harektlerinden sanki işlerin yolunda gitmediği gibi bir hava gözlenmekteydi.
  • Dokturun kullandığı VW marka panelvan, Ben ve babası tarafından kullanılmıştı. Daha sonra da Hurley bu aracı kullanmıştı.
JOHN LOCKE
  • John, Diğerleri’nden ayrıldıktan sonra yoluna yine tek başına bıçağı ve kaderci psikolojisiyle devam etmektedir. Tıpkı “Walkabout” bölümünde olduğu gibi…
  • John, 1. sezonda Boone ile birlikte buldukları, içinde Mr. Eko’nun rahip kardeşi Yemi’nin olduğu ve eroin olan heykelcikleri taşıyan uçağın düşüş sahnesine bizzat şahit olur.
  • Uçağın düştüğü yere gittiğinde, tıpkı daha evvelden Boone ve Mr. Eko’nun tırmandığı dallardan yukarıya çıkmaya çalışır, fakat Ethan tarafından vurulur.
  • Richard’ın John’a verdiği pusula, aslında Richard’ın John’a çocukken gösterdiği pusuladır.
SAYILAR
Meşhur sayılarımız olan 4-8-15-16-23-42 yine görev başında!
  • Dr. Marvin Candle’ın masa üstü saati 8:15‘i gösteriyordu.
  • Sun, havaalanında yürüyen merdivenlerden inerken yapılan anonsta Paris’e gidecek olan uçağın sefer sayısı 23, biniş kapası ise 15 olarak duyuruldu.
KiTAPLAR & YAZARLAR & KARAKTERLER
  • Shotgun Willie: Dr. Marvin Candle’ın uyandıktan sonra pikapa yerleştirdiği şarkı, Willie Nelson tarafından 1973 yılında yazılmış.
  • A Christmas Carol: Sawyer, ambarın kapasını yumruklamaya başladığı sahnede “the ghost of christmas future” gibi bir tabir kullanıyor. Bu tabir, Charles Dickens kitabı olan “A Christmas Carol”da, kitabın ana karakteri olan Ebenezer Scrooge‘a ziyarete gelen hayaletlerden biri tarafından söylenmiştir.
  • Ginger: Sawyer, Charlotte’a “Kızıl Kafa” lakabını takmıştır. Burada “Kızıl Kafa” kelimesi, Gilligan’s Island‘daki Kızıl kafa Ginger Grant karakterini tasvir etmektedir.
DiĞER AYRINTILAR & SORULAR
  • Bütün ana karakterler bu bölümde görünmüştür. Sadece, Jin’in görüntüleri 4. sezon finalinden alınmıştır.
  • Dr. Candle’ın saati 8:15′te çalmasına rağmen yanındaki alarm 12:00 olarak ayarlıdır. Acaba, bir hata mı?
  • Desmond ada dışındayken Daniel’la ikinci defa karşılaşır. İlki 4×05′te olur ve Desmond Daniel’ı bulur; ikincisi 5×01′de Daniel’ın Desmond’ı bulmasıyla gerçekleşir.
  • Oceanic 6′nın adadan ayrılmasından sonra Sawyer ve Juliet adadaki kazazedelerin yeni liderleri olarak gözükmüştür.
  • Faraday, nasıl oldu da karşımıza Orkide istasyonunda çıkıverdi? O da mı zaman yolculuk yapabiliyordu?
  • Kate ile görüşmeye gelen Dan Norton’un işvereni kimdir?
  • Dr. Marvin Candle’nın oğlu Miles olabilir mi?
  • Acaba Ethan, John’u daha evvelden düşen eroin kaçakçılarının uçağından mı tanıyordu?
  • Charlotte’ın burnunun kanamasının sebebi nedir?
  • Şu anda adada sürekli zaman sapmaları yaşanmasının sebebi ne?

HURLEY (HUGO REYES)

• Hurley, annesine aslında olayların çok farklı olduğunu ve bunun üzerini kapatmak için yalan söylediklerini anlatıyor.
  • Hurley ve Kate’in benzin almak için durdukları istasyon aynı yer.
  • Hurley’nin babasının izlediği dizi daha evvelden Nikki’nin de başrolünde oynadığını “Expose” dizidir.
BENJAMIN LINUS, BAYAN HAWKING ve JILL
  • Ben’in saygı duyduğu ve kendisine güvendiği bayan Hawking -sanki- bize adadaymış gibi hissini veren bir istasyondan çıkıyor, fakat aslında bir kilisedeler.
  • Ben kasap dükkanında Jill isimli kadınla konuşup Locke’u ona teslim ediyor.
  • Bayan Hawking’in kullandığı bilgisayar, adada olan ve her 108 dakikada bir 4-8-15-16-23-42 sayılarının girildiği bilgisayara ne kadar benziyor değil mi?
SAYILAR
Kate’in benzin almak için durduğu benzin istasyonun ücretleri gösteren tabelada 342 sayısı görülebilir.
Ben, kasap dükkanına geldiğinde aldığı sıra numarası ise yine 342′dir. Bu sayılardan 23 - 42 sayıları oluşturalabilir.
KiTAPLAR & YAZARLAR & KARAKTERLER
  • Dream Police(Rüya Polisi): Hurley’nin üzerine elbise almak için girdiği dükkan sahnesinde arka fonda çalan şarkı, 1979 yılında Cheap Trick tarafından yapılmış. Zaten, biz bu şarkıyı duymadan önce Ana-Lucia ile Hurley konuşuyor.
  • Slaughterhouse-Five: Kitabı, Kurt Vonnegut Jr tarafından yazılmıştır ve kitabın ana karakteri olan Billy Pilgrim zamanda yolculuk yapabilen birisidir, yani zaman içinde serbest hale gelmiştir. Ben’in kasap dükkanına girmesi buna referanstır. Daha evvelden de Slaughterhouse- Five kitabından sizlere örnekler vermiştik. Özellikle, 4. sezonda.

DiĞER AYRINTILAR & SORULAR
  • Ana Lucia, Hurley ile konuşarak yapacak işlerinin olduğunu söylemiştir. Hatırlarsanız, benzer bir sahne Walt ile John arasında 4. sezon finalinde yaşanmıştı. Walt da John’a yapılacak işlerin olduğunu söylemişti.
  • Bayan Hawking, Ben’e Tanrı hepimizin yardımcısı olsun demiştir. 5×01′de Dr. Marvin Candle da aynı cümleyi kurmuştu.
  • Charlotte hafıza kaybı yaşadığını söylemiştir.
  • Hiçbir şeyden memnun olmayan Neil başta olmak üzere birkaç kazazede alevli oklara hedef olarak ölmüşlerdir. İşte bu nokta dizide “kırmızı tişört giyenlerin başına kötü işler geliyor” mantığı yine işlemiştir. Neil öldüğünde üzerinde kırmızı bir tişört vardır.
  • Jill kimdir?
  • Ben’in Jill ile konuştuğu sahnede ismi geçen Gabriel ve Jeffrey kimdir?
  • Başta Neil’in ve birkaç kazazedenin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kimler yapmıştır?
  • Ben ile Bayan Hawking arasında ne gibi bir bağlantı vardır?
  • Bayan Hawking’in “70 saat” koşulu neyi ifade etmektedir?
  • Daniel Faraday’ın annesi aslında Bayan Hawking mi?

Eski 25.01.2009, 13:55               #14
Ca.po.Nbo' xN.
Üyenin avatarı (Clementine)
Bilgiler
 İsim: иіʟ
 Teşekkür: 3608
 Üye No: 4989
Red adlı kişiden alıntıdır. Mesajı Göster
lost icin vakit her zaman vardır

abiiii lost diyorum yeni sezon dehset..
Kate ayrılıyomuş öylemi ?

Geri gelmemelisin...
Ya olduğun yerde kal'malısın,
Ya da gittiğin yerde.
Sen bu hayatta gördüğüm en hoş'çakal'sın neticede...

Eski 26.01.2009, 01:40               #15
Albay
Üyenin avatarı (Invincible)
Bilgiler
 İsim: Samet
 Teşekkür: 1481
 Üye No: 424
düşünceye gerek yok prison başladım valla yerim lostunu.sezon bitsin bi günde aradan cıkartırım gelemem öyle fantazi düşüncelere
Beni olduğum gibi kabul et. Ancak o zaman birbirimizi keşfedebiliriz
Sex me up?

Eski 26.01.2009, 02:17               #16
Adminiskraker
Üyenin avatarı (HeLLBoy)
Bilgiler
Samet sen pirizına yeni başladığın için şu an en kral dönemlerindesin. Ama şu anda dizi bitmek üzere. Son 6 bölüm kaldı. Büyük bir ara verdiler yine. Ve bunun tam aksine, Lost çok iyi bir başlangıç yaptı. Anlayacağın; bu aralar Lost in, PB out (:

Ama Prison Break ilk 2 sezonuyla BİR efsanedir. Ne Lost ne de Sopranos dinler.

Eski 26.01.2009, 03:15               #17
Red
lıl|ı|ıılı|l|lıı|ı|
Üyenin avatarı (Red)
Bilgiler
 Teşekkür: 327
 Üye No: 733
Sweet Dream adlı kişiden alıntıdır. Mesajı Göster
Kate ayrılıyomuş öylemi ?
kate ayrılamaz yalan haber.

Eski 26.01.2009, 03:24               #18
Adminiskraker
Üyenin avatarı (HeLLBoy)
Bilgiler
Lost yapımcıları postayı koymadığı sürece hiçbir oyuncu o setten ayrılamaz.

Eski 17.03.2009, 19:59               #19
Binbaşı
Üyenin avatarı (Sevgi seli)
Bilgiler
 İsim: zeynep
 Teşekkür: 181
 Üye No: 33572
Ben de başladım sezon bir,birinci bölümden itibaren izlemeye başladım,gerçekten güzeldi.Çok beğendim.Daha çok var.
Seni buldum yaban gülüm! dağların en kuytusunda
Çiçeklerin en solmazında, yalnızlıkların en derininde ...

Hayatında gülmeyen bu acizane kul, son defa gülsün
Beni ilk ve son defa sen mutlu et yaban gülüm...

Hayallerimin peşindeyim...
Yeni Konu Aç Cevapla

Etiketler
başlıyor, lost, ne zaman başlıyor, sezon 5

Konu Seçenekleri
Konu Görünümü

Forumumuzdaki Bu Konuya Benzer Diğer Konular
Konu Konuyu Açan Bölüm Cevap Son Mesaj
Lost'un sinema filmi mi geliyor? HeLLBoy Lost 4 02.11.2008 03:07
Lost'un Rakamları (4 8 15 16 23 42) korrsan Lost 6 23.08.2008 13:26
Maldonado Bu Akşam Geliyor PesimistyLe Spor / Extreme 2 29.01.2008 22:13
Süper ligde kritik akşam L@RD Spor / Extreme 0 10.09.2006 19:16
Aslan'a serin bir akşam yemeği DistinguisheD Spor / Extreme 0 23.08.2006 11:59

Forum Saati: 21:38

vBulletin® 3.8.5 versiyonuyla tasarlanmıştır.
Yazılım hakkı Jelsoft Enterprises'a aittir ©2000-2010.