Geri Dön   Amaney.com > Ortaya Karışık > Sağlık Ocağı

Suni solunum (Hayat öpücüğü); Solunumu durmuş birini hayata döndürme

Sağlık Ocağı bölümündeki Suni solunum (Hayat öpücüğü); Solunumu durmuş birini hayata döndürme başlıklı konuya bakıyorsunuz; Solunum durmuş bir kişiye uygulanan yöntemdir. Hayat öpücüğü olarak da bilinir. Ağızdan ağıza suni solunum uygulanırken göğüs kafesine düzenli aralıklarla bastırılarak kalb masajı da uygulanır. Suni solunum için kazazedenin başı ...

Yeni Konu Aç Cevapla
Yayınlayan: Special Dream | Gösterim: 218 | Cevap: 1  
LinkBack Konu Seçenekleri Konu Görünümü

Eski 20.06.2008, 19:57 Suni solunum (Hayat öpücüğü); Solunumu durmuş birini hayata döndürme              #1
O Şimdi Yasaklı
Üyenin avatarı (Special Dream)
Bilgiler
 İsim: Buğra
 Teşekkür: 736
 Üye No: 20321
Gir Suni solunum (Hayat öpücüğü); Solunumu durmuş birini hayata döndürme

Solunum durmuş bir kişiye uygulanan yöntemdir. Hayat öpücüğü olarak da bilinir. Ağızdan ağıza suni solunum uygulanırken göğüs kafesine düzenli aralıklarla bastırılarak kalb masajı da uygulanır. Suni solunum için kazazedenin başı arkaya eğilir, ensesini altına katlanmış giysiler yerleştirilir. Öteki el ise kazazedenin alnına işaret ve baş parmaklar burun deliklerin kapatacak şekilde yerleştirilr.

Yardım eden kişi derin bir soluk aldıktan sonra dudakların kazazedenin dukaklarının üstüne yerleştirir ve soluğunu güçle verir. Kazazede çocuksa soluk verme fazla güçlü olmamalıdır. Soluk verdikten sonra kazazedenin soluk vemesi için ağzı açık tutulur. Bu işlem iki defa tekrarlandıktan sonra gögüs kafesine bastıraraka kalb masajı yapılır. Bunun için kazazedenin yanı başında diz çökerek bir el göğüs kemiğinin alt bölümüne öteki ise bu elin üstüne yerleştirilir. Göğüs kemiğine omuzun ve gövdenin ağırlığı gelecek şekilde bastırıldıktan sonra hızla bırakılır. İki soluk verdikten sonra göğüse 15 bası uygulanır. Dakikada yapılan soluk verme işlemi 15 ile 20 arasında olmalıdır. Eğer yardım edecek biri daha bulunursa suni solunuma iki kişiyle devam edilmelidir.

You’re the one who’s always choking trojans
You’re the one who’s always who’s been broken
Sleep may be the enemy
But so is another line
It’s a remedy
You should take more time
1 kişi teşekkür etti

Eski 20.06.2008, 20:03               #2
Onbaşı
Üyenin avatarı (Lovelygirl)
Bilgiler
 İsim: merakliysan bana sor:D
 Teşekkür: 0
 Üye No: 17710
biliyorum bunu ben ögrenmistim bi iki sene önce yani forumda bisey olursa ben ilk yardimi biliom

BESIKTASK
Yeni Konu Aç Cevapla

Etiketler
suni solunum, solunumun kesilmesi halinde, solunum durmasi, saglik, opucuk, nasil yapilir, hayat opucugu hakkinda, hayat opucugu, hayat, suni solunum yapilisi, suni solunumun yapilisi, sunu solunumun yapilisi, yapilmasi gerekenler

Konu Seçenekleri
Konu Görünümü

Forumumuzdaki Bu Konuya Benzer Diğer Konular
Konu Konuyu Açan Bölüm Cevap Son Mesaj
Birini sevdiğinizi nasıl belli edersiniz? İzmirLeee Serbest Alan 6 18.06.2008 23:01
Toroman'dan hayat öpücüğü 3-2 DistinguisheD Spor / Extreme 0 17.02.2008 12:58
Solunum ve Boşaltım Sistemi PesimistyLe Fen Bilimleri 1 22.10.2007 16:13
Solunum ve Fotosentez PesimistyLe Fen Bilimleri 0 22.10.2007 15:59
Sen Bana Birini Andırıyon Ama... PesimistyLe Komik Resimler 11 06.10.2007 22:19

Forum Saati: 21:33

vBulletin® 3.8.5 versiyonuyla tasarlanmıştır.
Yazılım hakkı Jelsoft Enterprises'a aittir ©2000-2010.