Geri Dön   Amaney.com > Bilgisayar, İnternet, Bilişim ve Teknoloji > Teknoloji ve İnternet

Adobe AIR güvenli değil mi?

Teknoloji ve İnternet bölümündeki Adobe AIR güvenli değil mi? başlıklı konuya bakıyorsunuz; Yakın bir zaman içinde Adobe Systems, Web 2.0 gelişim aracı AIR’i (Adobe Integrated Runtime) tanıtmıştı. Tanıtımının hemen ardından güvenlikçiler topluluğundan bazı endişeler çıktı... Bazı güvenlik uzmanları AIR’in uygulamalarından geçen yerel ...

Yeni Konu Aç Cevapla
Yayınlayan: Shooter Doom | Gösterim: 67 | Cevap: 0  
LinkBack Konu Seçenekleri Konu Görünümü

Eski 06.03.2008, 16:14 Adobe AIR güvenli değil mi?              #1
O Şimdi Yasaklı
Bilgiler
 İsim: Poyraz
 Teşekkür: 637
 Üye No: 9176
Adobe AIR güvenli değil mi?

Yakın bir zaman içinde Adobe Systems, Web 2.0 gelişim aracı AIR’i (Adobe Integrated Runtime) tanıtmıştı. Tanıtımının hemen ardından güvenlikçiler topluluğundan bazı endişeler çıktı...

Bazı güvenlik uzmanları AIR’in uygulamalarından geçen yerel dosya erişimi konusunda endişeliler. Yakınlarda FireFox, buna benzer bir savunma sorunu yaşamıştı. Bunu engellemek için Adobe AIR’in içine ‘Sandbox’ (bazı işlevlerin yasaklı olduğu limitli çalışan bir alan) ortamı yerleştirdiğini açıkladı. Fakat belegelere baktığınız zaman web tarayıcının Sandbox’larının Adobe’unkilerden daha güvenilir olduğu orataya çıkıyor.

Adobe’un AIR uygulamalarını kullanmak için dijital olarak imzalanması gerektiğini söylese de bu sertifikalar kişiye imzalanabiliyor ve çoğu kullanıcı uyarıları hiçe sayarak güven vermeyen uygulamaları çalıştırabiliyor...

1 kişi teşekkür etti
Yeni Konu Aç Cevapla

Konu Seçenekleri
Konu Görünümü

Forumumuzdaki Bu Konuya Benzer Diğer Konular
Konu Konuyu Açan Bölüm Cevap Son Mesaj
Tiesto güvenli seks için çaldı DistinguisheD Müzik Kutusu 3 29.11.2007 14:30
PC'nizin virüslere ne kadar güvenli oldugunu görün fero Program Download ve Anlatım 5 05.07.2007 20:31
Güvenli kanallardan iletişim Invincible İşletim Sistemleri, Güvenlik ve Mail Yardım 1 26.10.2006 16:41
Her konuda pc nizi güvenli tutun Invincible İşletim Sistemleri, Güvenlik ve Mail Yardım 2 27.07.2006 18:52
Şifrelerimiz Ne Kadar Güvenli? Invincible İşletim Sistemleri, Güvenlik ve Mail Yardım 0 26.07.2006 21:25

Forum Saati: 19:09

vBulletin® 3.8.5 versiyonuyla tasarlanmıştır.
Yazılım hakkı Jelsoft Enterprises'a aittir ©2000-2010.